Home » Over Koers 250 - Koers250 studiekeuze en loopbaanadvies

Over Koers 250

De ontwikkeling van mensen heeft mij altijd geboeid. Na mijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heb ik een postdoctorale opleiding aan de Universiteit Leiden gevolgd. Hier heb ik mijn mijn pedagogische aantekening behaald.

Zoeken naar kwaliteiten
In de loop der jaren heb ik bij verschillende typen organisaties gewerkt. Bij Siemens (marketing), het Haags Montessori Lyceum (docente Management & Organisatie), ROC Zadkine (schoolloopbaanbegeleider) en bij de NVS-NVL (coördinator scholing). Tijdens deze werkzaamheden vond ik het altijd weer een uitdaging uit te zoeken wat mensen beweegt en waar hun kwaliteiten liggen.

Studiekeuze en loopbaanadvies
Bij de NVS-NVL (de vereniging voor schooldecanen en leerlingbegeleiders) ben ik verantwoordelijk geweest voor het scholingsaanbod voor decanen. Een belangrijk onderdeel hiervan was de voorlichting over opleidingen en beroepen. Het leek me fantastisch om later een eigen bureau te hebben om mensen individueel te begeleiden naar een opleiding of hun droombaan en om organisaties optimaal te laten werken door te zorgen voor de juiste mensen op de juiste functies. Later is nu geworden.

Jouw koers
Na het behalen van mijn Birkman-certificering en een specialistische opleiding voor het gebruik van psychologische tests, ben ik begin 2008 gestart met mijn eigen koers: Koers 250 studiekeuze en loopbaanadvies. Ik help je graag bij het bepalen van jouw koers of dat van je team. Zo nodig werk ik samen met psychologen en orthopedagogen.

drs. Marieke Kuyvenhoven-Lemckert >> LinkedIn

Vanwaar Koers 250? Zelf ben ik tijdens mijn studie flink van koers gewijzigd. 250 graden om precies te zijn: van Utrecht naar Rotterdam. Van Sociale Geografie naar Bedrijfskunde.
Die koerswijziging bracht me veel goeds. Vandaar Koers 250!