Home » Voor wie? - Koers250 studiekeuze en loopbaanadvies

Voor wie?

Scholieren
Scholieren in het voortgezet onderwijs moeten een vervolgopleiding kiezen. Dat is een moeilijke opgave en het enorme aanbod aan opleidingen maakt het er niet makkelijker op. Bij veel scholieren rijzen dan ook vragen als:

>> Waar gaat mijn interesse naar uit?
>> Welke vervolgopleiding past het best bij mijn belangstelling en persoonlijke eigenschappen?
>> Waar ben ik goed in en waarin juist niet?
>> Welk opleidingsniveau is haalbaar voor mij: MBO, HBO of WO?
>>  Ben ik wel geschikt voor de opleiding waarin ik interesse heb?

Met een studiekeuzeonderzoek krijg je inzicht in je persoonlijkheid en je mogelijkheden waardoor je een goed onderbouwde keuze kunt maken.

Studenten
Een grote groep studenten in het vervolgonderwijs komt er tijdens de studie achter dat de keuze die ze hebben gemaakt, niet de juiste is. Dit is vaak een teleurstelling maar biedt ook de kans om met de opgedane ervaring uit te zoeken welke studie wel geschikt is. Een studiekeuzeadvies bij Koers 250 helpt je de studie te vinden waarbij je kwaliteiten en interesses optimaal worden benut.

Misschien sta je nu wel voor je Masterkeuze. De ervaring die je hebt opgedaan tijdens je stage en studie kunnen je ideeën over werk- en studierichting hebben veranderd. De keuze voor een Master is dan een mooi moment om te bepalen welke richting je nu echt op wilt. Een studiekeuzeadvies bij Koers 250 kan je hierbij helpen. Wij helpen je een goed onderbouwde keuze te maken voor een bepaalde Master en voor het werk waartoe deze Master kan leiden.

Lees meer over onze werkwijze